Installation af Urkund app’en i Teams

I menuen til venstre i Teams vælges Apps, som ligger nederst lige over Hjælp. Herefter kommer man til en app-biblioteket med alle tilgængelige apps/udvidelser til Teams. Søg efter Urkund. Sådan ser Urkund app’ens ikon ud:

Når der trykkes Føj til et team, får man en boks op, hvor man skal vælge hvilket team, app’en skal føjes til. Den vil altid ligge i fanen Generelt. Tryk på Konfigurer en fane.

Man vil nu formentlig blive bedt om at logge på. Det skal man gøre med sin skolekonto. Når man er logget ind, skal man vælge hvilken opgavefunktion Urkund skal bruge. Oftest vil det se ud som nedenstående, da de fleste teams kun bruger Opgaver, men det kan forekomme, at Klassenotesbog vises, hvis man bruger det på holdet. Vælg det redskab, der benyttes på holdet til opgaveaflevering.

Fjern evt. fluebenet i Skriv i kanalen om denne fane.

Tryk Gem og app’en er nu klar til brug.

Sådan foretages plagiatkontrol med Urkund app’en

Gå til fanen Urkund i fanen Generelt i det pågældende team.

Øverst vil du kunne give kursisterne adgang til at se plagiatrapporten på deres afleveringer via indstillingen Tillad eleven at se link til rapport.

Derunder vil du kunne se de eksisterende opgaver, der er for holdet.

Når man klikker ind på den enkelte opgave, kan man se kursisternes afleveringer.

Det er en manuel opgave at bede om en plagiatrapport på opgaver.

Vælg de enkelte kursister eller filer, man ønsker kontrolleret eller vælg alle via at klikke på fluebenet øverst – se rød cirkel på billedet.

Klik på Send til kontrol øverst til højre for at sende opgaver til plagiatkontrol.

Når plagiatkontrollen er udført, vil læreren modtage en mail herom med link til rapporten, ligesom resultatet og rapporten bliver tilgængelig i Urkund app’en.